Kalsen.no er heimesida til Landhandelmuseet i Venneshamn. Landhandelmuseet er utviklet rundt historia til firma Ernst Karlsen (1888-2008) og den restaurerte bygningen Nerstu der landhandleriet fant sted i nitti år. Innvendig er det gjenskapt ei nærmest autentisk krambu fra den tida handelen foregikk over disk.

Museet har åpent fortrinnsvis på sommeren og i helgene, der åpningstidene annonseres på vår Facebookside og med et skilt som plasseres ved allmannavegen. I Venneshamn kan dere som besøkende få oppleve en god gammeldags landhandel, som for mange vil være et gjenmøte med en svunnen tid og vil vekke mange minner. Dere kan også få kjøpt kaffe og noe å bite i som kan nytes i en helt spesiell atmosfære. Samtidig kan dere nyte utsikten til et vakkert fjordlandskap rundt denne naturlige hamna ved Skarnsundet, som var sentral for jektefarten siste halvdel av 1800-tallet og for den rutegående dampskipsfarten innover Trondheimsfjorden fra slutten av 1800-tallet til slutten av 1900-tallet.

Landhandelmuseet leverer minner over disk i autentiske omgivelser. På sommeren har vi åpent museum søndager med salg av kaffe, saft, Kalsenkjeks og kaker. Vi arrangerer også konserter med pub og serverer lokal mat med ferskt brød og modna ost under Trøndersk Matfestival i en særegen atmosfære.

Dere er hjertelig velkomne til å besøke heimesida Kalsen.no og selvfølgelig selve landhandelmuseet! – se kart